Οι δράσεις στην Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

07/10/2017 • 22:31
Οι δράσεις στην Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.
  • shares
Αρκετές ήταν οι δράσεις των Περιφερειακών Ομοσπονδιακών Προπονητών (ΠΟΠ) και όχι μόνο, την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού (2/10).

Ο ΠΟΠ, Γιάννης Πετίδης και οι αθλήτριες του Άρη, Μπιλιάνα Γκλιγκόροβιτς, Βερόνικα Χούντιμα, Αναστασία Γουγούση, Λαμπριάνα Πήττα έδωσαν το παρών την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου, στο 8ο και 18ο Δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης, όπου στεγάζονται 380 περίπου παιδιά και μίλησαν για το άθλημα του βόλεϊ στα παιδιά των 2 σχολείων.

Ο ΠΟΠ, Κεντρικής Ελλάδας Κώστας Αναγνωστόπουλος, επισκέφτηκε σχολεία της Λαμίας, όπου σε συνεργασία με τους καθηγητές φυσικής αγωγής και τους διευθυντές των σχολείων, πραγματοποιήθηκε εσωτερικό πρωτάθλημα βόλεϊ, τόσο σε αγόρια όσο και σε κορίτσια.

Η πρώην διεθνής αθλήτρια και πλέον σύμβουλος φυσικής αγωγής στο ινστιτούτο εκπαιδευτικής πολιτικής, Ευγενία Γκορτσίλα, επισκέφτηκε το Γυμνάσιο Αυλώνας, όπου μίλησε στα παιδιά για το άθλημα του βόλεϊ.

Ο ΠΟΠ, της ΕΣΠΕ Κρήτης Μανώλης Μανωλάκης, πραγματοποίησε μεικτό τουρνουά βόλεϊ στο 2ο ΓΕΛ Ηρακλείου.

Το 4ο Γυμνάσιο Αγίου Δημητρίου μαζί με τον συντονιστή κλιμακίων ΕΣΠΕΔΑ, Παναγιώτη Λακασά, συμμετείχε στην Πανελλήνια σχολική αθλητική ημέρα με επίσκεψη στο πάρκο Ασυρμάτου στον Άγιο Δημήτριο.

Σαν εναρκτήρια δράση οι μαθητές/τριες συμμετείχαν παίζοντας βόλεϊ κρατώντας τη μπάλα ψηλά και δίνοντας πάσες ο ένας στον άλλον, μετρώντας παράλληλα τις επιτυχημένες προσπάθειες με διάρκεια 5 λεπτών. Στην συνέχεια διεξήχθησαν παιχνίδια βόλεϊ σε ειδικά διαμορφωμένο γήπεδο.

Γράψτε το σχόλιο σας...
23/03/2018 • 08:00

Τεστ σε ελεύθερο πνεύμα και αυτοσχεδιασμούς

Τα φιλικά παιχνίδια των εθνικών ομάδων αυτή την εποχή μπορεί να μην έχουν τόση μεγάλη ενέργεια όμως η χαλαρότητα και πιθανόν η έλλειψη ομοιογένειας μπορούν να συμβάλλουν στην παραγωγικότητά τους.

06/03/2018 • 13:18