Ρομπέρτο: "Ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη οικογένεια"

09/10/2017 • 00:03
Ρομπέρτο
  • shares
Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Ολυμπιακό ο Ρομπέρτο, που με αφορμή τη συνύπαρξή του με τον Μίτσελ στη Μάλαγα, θυμήθηκε τους Πειραιώτες. 

Ο Ισπανός γκολκίπερ, μίλησε στην ιστοσελίδα «malagahoy.es»:

-Μετά από μια δύσκολη χρονιά στην Εσπανιόλ, δίχως συνέπεια, πιστεύεις πως θα χρειαστείς περισσότερο χρόνο για να αρχίσεις να αποδίδεις στη Μάλαγα; 


«Ίσως αν κάτι τέτοιο γινόταν πριν από μερικά χρόνια, να επηρεαζόμουν αναφορικά με την αυτοπεποίθησή μου. Αυτή τη χρονιά πολλά πράγματα συνέβησαν ταυτόχρονα. Αυτή η χρονιά δεν είναι τόσο "μακριά", καθώς δεν χάνεις τόσα πολλά. Αφήνεις πίσω σου όλα όσα γίνονται. Η παρουσία του Μίτσελ μου έδωσε αυτοπεποίθηση. Μου θύμισε τα καλά πράγματα στον Ολυμπιακό, με βοήθησε να ενεργοποιήσω ξανά εκείνα τα συναισθήματα που είχα και αυτό με βοήθησε πολύ». 

-Πότε κατάλαβες ότι θα τον συναντήσεις ξανά; 

«Υπάρχει ενδιαφέρον από την πλευρά μου από τα μέσα της περσινής σεζόν, όταν η κατάσταση μου ήταν περισσότερο από ξεκάθαρη στην Εσπανιόλ. Τέτοια που έδειχνε το μέλλον. Η Μάλαγα ήταν πάντα ελκυστική για εμένα, ένα μέρος που ήξερα αρκετούς ανθρώπους πριν ακόμη υπογράψει ο Μίτσελ. Ήρθε και ένας προπονητής με τον οποία είχα ζήσει πολύ ωραία πράγματα και σε μια κρίσιμη καμπή της καριέρας μου, στο τέλος της περσινής σεζόν, υπήρξε αυτή η πιθανότητα για εμένα. Όφειλα να κάνω αυτό που έπρεπε για να βρω έναν καλό προορισμό».

-Τι μπορεί να μάθει ένα Ισπανός παίκτης έξω από την La Liga; 

«Τα πάντα. Και πολύ περισσότερο σε μια χώρα όπως η Ελλάδα. Εκεί ζουν το ποδόσφαιρο με ένα πολύ διαφορετικό τρόπο. Αλλά κυρίως απέκτησα το αίσθημα να αντιμετωπίζεις τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη, να κερδίζεις στο Champions League, να πετυχαίνεις στόχους. Το περιβάλλον που ζεις σε επηρεάζει και στην Ελλάδα ανακάλυψα ένα πάθος που βιώνεται πολύ διαφορετικά. Για παράδειγμα κάποια στιγμή ένιωσα πως αν δεχόμασταν ένα γκολ, θα πρέπει να φύγουμε από το γήπεδο. Στην κυριολεξία. Τώρα μπορεί να το λέω σε έναν δημοσιογράφο και να το εκλαμβάνει ως κάτι αστείο. Αλλά τότε ήταν πραγματικά σοβαρό». 

-Είσαι φίλος με τον Σπανούλη… 

«Οι παίκτες μοιράζονται το ίδιο γήπεδο, ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη οικογένεια. Ο Σπανούλης ήταν οπαδός του ποδοσφαίρου και εγώ ήμουν ήδη φίλος του μπάσκετ, αλλά εκεί το παρακολουθούσα περισσότερο. Μοιραζόμασταν πολλά πράγματα. Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες εκεί. Οι ποδοσφαιριστές και οι μπασκετμπολίστες ζούσαν στην ίδια περιοχή. Ήμασταν μαζί στο πάρκο, στο σχολείο… Πηγαίναμε να τον δούμε και αυτός ερχόταν σε εμάς. Το κλαμπ ενεργούσε. Στην τελική δημιουργείς έναν σύνδεσμο, μια φιλία και το να έχεις τόσους ανθρώπους τέτοιας εμβέλειας είναι πολυτέλεια». 

-Τον έχεις προσκαλέσει στο "La Rosaleda"; 

«Ξέρει ότι μπορεί να έρθει όποια στιγμή κι αν το θελήσει…»
Γράψτε το σχόλιο σας...