Ανακοίνωσε Τούχελ η ΠΣΖ

Νέος προπονητής της ΠΣΖ είναι ο Τόμας Τούχελ. O 44χρονος προπονητής επιστρέφει στους πάγκους μετά την θητεία του στην Γερμανία με την Ντόρτμουντ και αναλαμβάνει να το δύσκολο έργο που δεν είναι άλλο από το να σκαρφαλώσει με την ΠΣΖ στην κορυφή της κορυφαίας διασσυλογικής διοργάνωσης.
Σπύρος Δημολίτσας
14/05/2018 • 19:41
Ο Τόμας Τούχελ
Οι πρωταθλητές Γαλλίας ήρθαν σε συμφωνία με τον 44 χρονο Γερμανό για επόμενα δύο χρόνια.
Ο πρώην τεχνικός της Ντόρτμουντ (2 χρόνια) και της Μάιντς (5 χρόνια) αναλαμβάνει το δύσκολο έργο που δεν θα κατάφερε ο Ουνάι Έμερι ο οποίος αποχώρησε από τον σύλλογο, δηλαδή να οδηγήσει την ομάδα στην κορυφή της Ευρώπης. Ο Τούχελ από τότε που αποχώρησε από το Βεστφάλεν, δεν έχει εργαστεί τον τελευταίο χρόνο σε κανένα σύλλογο και μπροστά του έχει μια τεράστια πρόκληση.

''Είναι μεγάλη χαρά, υπερηφάνια και φιλοδοξία καθώς αναλαμβάνω ένα σπουδαίο ποδοσφαιρικό σύλλογο όπως είναι η ΠΣΖ.'' Ανυπομονώ να δουλέψω με αυτούς τους σπουδαίους παίκτες, ορισμένοι είναι από τους καλύτερους στον πλανήτη. Μαζί με το επιτελείο μου, θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό ώστε να φτάσουμε την ομάδα στα άκρα και στο υψηλότερο διεθνές επίπεδο. Υπάρχει τεράστια προοπτική στο Παρίσι και έιναι μια από τις πιο ευχάριστες προκλήσεις που μου παρουσιάζονται.'' ήταν τα πρώτα του λόγια ως προπονητής των πρωτευουσιάνων.

Ο Τούχελ είχε αντικαταστήσει τον Γιούργκεν Κλοπ στην Ντόρτμουντ το 2015, κάθισε στον πάγκο για 108 αγώνες και στην Βεστφαλία  κέρδισε το κύπελλο Γερμανίας του 2017. Ο Ουνάι Έμερι θα καθίσει στον πάγκο για τελευταία φορά στο ματς κόντρα στην Καέν στο φινάλε του Σαπιονά την Κυριακή. Ο Ισπανός οδήγησε τον σύλλογο στην κατάκτηση του νταμπλ αλλά για ακόμα μια σεζόν δεν κατόθρωσε να οδηγήσει την ΠΣΖ στην κορυφή του Champions League που ήταν και ο πρωταρχικός στόχος.
Γράψτε το σχόλιο σας...
loading the player...