Χιμένεθ: «Αξίζαμε την πρόκριση, οικογένειά μου η ΑΕΚ»

Ο Μανόλο Χιμένεθ τόνισε ότι η ΑΕΚ υπέφερε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο στη Βιέννη, καθώς δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες της, αλλά τελικά πανηγύρισε μια δίκαιη πρόκριση. Υπερήφανος για τις δύο οικογένειές του δήλωσε ο Ισπανός.
07/12/2017 • 23:00
Μανόλο Χιμένεθ
  • shares
Ο Μανόλο Χιμένεθ τόνισε ότι η ΑΕΚ υπέφερε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο στη Βιέννη, καθώς δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες της, αλλά τελικά πανηγύρισε μια δίκαιη πρόκριση.

Ο τεχνικός της Ένωσης δήλωσε υπερήφανος για τις δύο οικογένειές του, αυτήν εξ αίματος και αυτήν των «κιτρινόμαυρων».

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

«Υποφέραμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο γιατί δεν αξιοποιήσαμε τις δύο καθαρές ευκαιρίες. Ωριμάζουμε, αν και έχουμε παίκτες χωρίς εμπειρία στην Ευρώπη. Νομίζω ότι βελτιωνόμαστε γιατί κατά τη διάρκεια όλου του αγώνα και μόνο με αδικία ή ατυχία δε θα παίρναμε αυτή την πρόκριση που αξίζαμε. Μία πολύ σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι σε έξι ματς δεν υπάρχει ούτε μία ήττα. Το αρνητικό κομμάτι είναι ότι στην έδρα μας είχαμε τρεις ισοπαλίες, όμως, γυρίσαμε δύο παιχνίδια. Αυτό λέει πολλά για την ταπεινότητα και την καρδιά. Είμαι πάρα πολύ υπερήφανος για την ομάδα που προπονώ».

Για την επιστροφή της ΑΕΚ μετά τα δύσκολα χρόνια που πέρασαν:
«Η πίστη είναι μία πολύ όμορφη λέξη και μία πολύ δύσκολη έννοια. Ο κόσμος που είναι εδώ βγάζει κάτι πολύ δυνατό. Δείχνει ότι στηρίζει και είναι πάντα εκεί. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να το κάνεις έργο και όχι μόνο λόγια. Υπάρχουν άνθρωποι που χάνουν χρήματα για να στηρίζουν όμως η πίστη είναι κάτι πολύ σημαντικό».

Για τις έως τώρα επιδόσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη:
«Θυμάμαι ότι πριν έντεκα μήνες πήρα μία δύσκολη απόφαση γιατί πριν ήμουν στο Κατάρ. Έχασα σημαντικά πράγματα όσον αφορά στην οικογένειά μου. Για αυτόν τον λόγο θέλω να αφιερώσω αυτή την επιτυχία σε όσα άτομα αγαπούν την ΑΕΚ. Και να τα αφιερώσω σε όσα άτομα αγαπώ εγώ, που μου επέτρεψαν να έρθω να προπονήσω την ΑΕΚ. Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει στο μέλλον, το ποδόσφαιρο το καθορίζουν τα αποτελέσματα, όμως αν κάνουμε μία σούμα, θα μπορούσαμε να έχουμε κατακτήσει το πρωτάθλημα σε αυτούς τους έντεκα μήνες. Είμαι πολύ υπερήφανος και ευγνώμων στις δύο οικογένειές μου, αυτήν εξ αίματος και αυτήν της ΑΕΚ».

Για το αν έχει συνειδητοποιήσει την επιτυχία της ΑΕΚ:
«Εμείς αξιολογούμε το κάθε κομμάτι και βλέπουμε το κάθε ματς ξεχωριστά. Σας ευχαριστώ για την έρευνα, θα δώσω μεγαλύτερο κίνητρο στους παίκτες μου. Γνωρίζοντας ότι ακόμα δεν έχουμε κατακτήσει τίποτα, είναι πολλά τα συναισθήματα στο κεφάλι μου. Αυτή τη στιγμή έχουμε τον Πέτρο, τον Γιάκομπ, τον Λαμπρόπουλο και τον Τσόσιτς εκτός. Είναι βασικοί παίκτες κι όμως εμείς έχουμε αυτήν την πορεία. Δε θα ήταν δίκαιο να μη θυμηθούμε αυτούς τους ποδοσφαιριστές. Είχα υποσχεθεί στον Λαμπρόπουλο ότι θα παίξει στην Ευρώπη και ευχαριστώ τον Θεό που τα καταφέραμε.

Θα ήθελα πάρα πολύ να ευχαριστήσω την ανταγωνιστικότητα της Αούστρια Βιέννης και θα ήθελα να ευχηθώ ό,τι καλύτερο».
Γράψτε το σχόλιο σας...
20/03/2018 • 07:52

"Πληρώνουν" οι μικροί σε Αγγλία, Σκωτία

Τα εξ αναβολής ματς στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν σταθερές αξίες όπως η δυναμική των Σριούσμπερι, Έϊρ Γιουνάϊτεντ αλλά και η τελευταίες αδυναμίες της Ντανφέρμλιν στο σκοράρισμα

06/03/2018 • 13:18