Παναθηναϊκός SuperfoodsΟλυμπιακόςΑΕΚΑρηςΠΑΟΚΡέθυμνο Cretan KingsΚολοσσός H HotelsΛαύριοΠρομηθέας ΠατρώνΚύμη SeajetsΠανιώνιοςΓυμναστικός Λάρισας ΦάροςΧολαργός

Τουρνουά με πολλαπλά μηνύματα

Το 1ο “Golden Cup”, το οποίο διοργάνωσε η ΚΑΕ Άρης, έβγαλε κερδισμένα τα παιδιά που συμμετείχαν, αλλά και την κοινωνία γενικότερα.
0
Ευγένιος Δαδαλιάρας
10/06/2018 • 12:16
Τουρνουά με πολλαπλά μηνύματα, Άρης.
  • shares
Πετυχημένο από κάθε άποψη ήταν το 1ο τουρνουά μπάσκετ μίνι «Golden Cup» που ολοκληρώθηκε χθες (9/6) στο «Nick Galis Hall», με διοργανώτρια την ΚΑΕ ΄Αρης. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Αιμοδοσίας (13 Ιουνίου) και διεξήχθη υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Μέσα από αυτήν βγήκαν πολλαπλα μηνύματα, που αφορούν ολόκληρη την κοινωνία –και πρώτα από όλα τα ίδια τα παιδιά που συμμετείχαν.  
Πήραν μέρος οι ομάδες των Άρη, ΠΑΟΚ, Ηρακλή και ΧΑΝΘ, που αποτελούνταν από αγόρια γεννημένα το 2005 και το 2006. Συνολικά χθες (9/6) και προχθές (8/6) έγιναν έξι παιχνίδια, με τα παιδιά να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό. Αμέσως μετά το τέλος του τουρνουά όλοι οι συμμετέχοντες παρέλαβαν αναμνηστικές πλακέτες, ενώ δόθηκαν κύπελλα σε καθεμία από τις τέσσερις ομάδες.
Παλαίμαχοι παίκτες και των τεσσάρων ομάδων που συμμετείχαν στο τουρνουά, τίμησαν με την παρουσία τους το 1ο «Golden Cup». Οι Βασίλης Λυπηρίδης, Διονύσης Ανανιάδης, Γιάννης Τσουμής, Θανάσης Κουματσιώτης, Γιώργος Μπαλογιάννης και Χρήστος Ταπούτος ανταποκρίθηκαν με χαρά στο κάλεσμα του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της ΚΑΕ Άρης, Χάρη Παπαγεωργίου, και βρέθηκαν χθες στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο. 
Παρόντες ήταν ακόμη το μέλος του Δ.Σ. της ΚΑΕ Άρης, Τάσος Μωϋσιάδης, και ο γενικός αρχηγός της ΚΑΕ Άρης και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης, Νίκος Ζεϊμπέκης. Τον Δήμο Θεσσαλονίκης εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης. Μετά το τέλος των αγώνων έγινε η τελετή λήξης των Ακαδημιών του Aris School of Basketball της ΚΑΕ Άρης.
Ο Χάρης Παπαγεωργίου είδε να γίνεται πράξη η σκέψη που είχε για τη διοργάνωση αυτού του τουρνουά και μετά την ολοκλήρωσή του τόνισε: «Μια ιδέα που κυοφορούταν στο μυαλό μου το τελευταίο καιρό πήρε σάρκα και οστά. Στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία τόσο αγωνιστικά όσο και οργανωτικά και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γι’ αυτό. Να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές και κυρίως τα παιδιά, τους γονείς και τους προπονητές και να τους συγχαρώ για το αγωνιστικό πνεύμα και το ήθος που παρουσίασαν κατά τη διάρκεια των αγώνων. Άλλωστε το μήνυμα είναι το ομαδικό πνεύμα που πρέπει να έχουν, γιατί το μπάσκετ είναι ένα ομαδικό παιχνίδι και το πνεύμα που επέδειξαν τα παιδιά κατά τη διάρκεια, θα πρέπει να το μεταφέρουν, όταν μεγαλώσουν και στην κοινωνία, στην οποία καλούνται να είναι ενεργά μέλη. Να βοηθούν ο ένας τον άλλον, όπως συμβαίνει στο μπάσκετ, όπου δίνεται η ασίστ πάσα με τελικό σκοπό να επιτευχθεί το καλάθι. Όταν θα γίνουν ολοκληρωμένοι πολίτες στην κοινωνία, θα πρέπει να έχουν αυτά τα στοιχεία ενσωματωμένα, ώστε να υπάρχει αλληλεγγύη και αλληλοβοήθεια. 
Ευχαριστούμε τον Δήμο Θεσσαλονίκης που σε κάθε προσπάθεια είναι κοντά μας, όπως και σ’ αυτή που ξεκινήσαμε με το τουρνουά αυτό, το οποίο αισιοδοξούμε ότι θα γίνει θεσμός για την πόλη μας. Τον ευχαριστούμε για τη συμπαράσταση του και τη διάθεση του να θέσει υπό την αιγίδα του την όλη εκδήλωση».  
Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης επεσήμανε: «Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Εθελοντισμού αλλά κι ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Αιμοδοσίας πραγματοποιήθηκαν αρκετές εκδηλώσεις στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Μια απ’ αυτές ήταν και το «Golden Cup», μια πρωτοβουλία που ανήκει στην ΚΑΕ Άρης και τον Πρόεδρό της, Χάρη Παπαγεωργίου. Μια πολύ σημαντική διοργάνωση για τα μικρά παιδιά, στην οποία δεν υπάρχει ανταγωνισμός και ήταν παρούσες τέσσερις μεγάλες ομάδες της πόλης. Σκοπός είναι να μάθουν τα παιδιά από μικρή ηλικία την ομαδικότητα, τη συνεργασία, αλλά και πόσο σημαντικός είναι ο αθλητισμός. Να βάλουν στην άκρη το εγώ και να βάλουν μέσα στο παιχνίδι το εμείς και το μαζί, ώστε να καταφέρουν πολλά σημαντικότερα πράγματα στο μέλλον».


Γράψτε το σχόλιο σας...
loading the player...